• “Ik ben zichtbaar en bereik meer”
  Christine Oegema, leidinggevende Rabobank
  “Ik werkte hard en operationeel waardoor ik niet goed zichtbaar was. Ik wilde meer impact hebben vanuit datgene wat ik goed kan, zonder dat ik steeds harder werk. Ik weet nu exact wat mijn talenten en mijn natuurlijke leiderschapsstijl is en hoe ik dat goed inzet. Ik maak daarin nu bewuste keuzen en mijn kracht wordt gezien en erkend. Dat geeft vertrouwen. Ik heb een mooie stap gezet in mijn carrière en ik geef krachtig leiding. Ik waardeer het met een 10.”
  “Toen ik startte met het leiderschapsprogramma was ik projectmanager binnen de bank. Ik werkte hard en trok veel naar mij toe, wat ik ook allemaal goed wilde doen. Ik voelde dat ik meer kon bereiken en toevoegen, maar dat ik door het vele "operationele' werk wat ik oppakte dat niet goed zichtbaar maakte. Ik voelde mij onrustig en onzeker. Ik wilde als persoon en als professional meer zichtbaar zijn en meer impact hebben vanuit datgene wat ik goed kan, zonder dat ik steeds harder werk. Door dit programma weet ik nu exact wat mijn talenten en mijn natuurlijke leiderschapsstijl is en hoe ik dat goed inzet. Ik maak daarin nu bewuste keuzen en mijn kracht wordt gezien en erkend. Dat geeft vertrouwen. Ik heb een mooie stap gezet in mijn carrière en ik geef krachtig leiding. Het programma heeft veel persoonlijke diepgang, Charlotte, ik vind jou hier echt een belangrijk onderdeel in. Ik werd ook steeds uitgedaagd om mijn inzichten praktisch toe te passen. Daardoor heb ik de groei gemaakt. De opzet en de afwisseling in het programma is super! Ik waardeer het met een 10.”
 • “Ik geef leiding vanuit wie ik ben”
  Marius van der Plas, leidinggevende Benu Apotheken
  “Ik dacht dat ik als leider iemand moest zijn die ik niet ben, doordat ik mij vergeleek met andere leidinggevenden. Door dit programma heb ik mijzelf ontdekt en mijn manier van leiding geven en maak ik keuzen die bij mij passen waardoor ik veel meer bereik. Het geeft mij rust en vertrouwen en goede resultaten. Ik waardeer het programma met een 10. ”
  “Ik ben apotheker en ik zette de stap vanuit de apotheek naar een mangementfunctie op het hoofdkantoor van onze organisatie.
  Ik vergeleek mij toen met andere leidinggevenden waardoor ik het gevoel kreeg dat ik iemand anders moest zijn, dan wie ik ben.
  Toen wees iemand mij op het leiderschapsprogramma. Ik dacht: "moet ik wel een managementopleiding gaan doen. Gaat het mij wel iets brengen?".
  De aanpak in dit programma is zo anders dan ik was gewend. Het was een ontdekking van mijzelf, mijn talenten en mijn manier van leidinggeven. En hoe ik dat goed kan inzetten in allerlei situaties en de juiste keuzen kan maken waardoor ik veel meer bereik. Ik heb in dit programma mijn gedrag verandert waardoor ik meer overzicht heb, minder operationeel ben en goede resultaten haal met mijn team. Het geeft mij rust en vertrouwen. Het bood precies wat ik nodig had. Ik waardeer het programma met een 10.”
 • “Ik kwam niet weg met een mooi verhaal”
  Simone Herremans, Leidinggevende Rabobank
  “Ik ervaar meer rust en vertrouw op mijn eigen kompas en mijn eigen talenten waardoor ik duidelijke keuzen maak voor datgene waarin ik echt het verschil maak. Ik kwam niet weg met een mooi verhaal, het is geen hoog-over gepraat, ik werd continu uitgedaagd om het toe te passen waardoor ik ook echt stappen heb gezet. Ik waardeer dit programma met een 9. ”
  “Deelname aan het leiderschapsprogramma heeft mij gebracht dat ik meer rust ervaar als leidinggevende en me meer bewust ben van mijn eigen kunnen, kunde en inzicht. Ik vertrouw op mijn eigen kompas en mijn eigen talenten, waardoor ik duidelijke keuzen maak voor datgene waarin ik echt het verschil maak.
  Wat goed voor mij werkte, is de combinatie van een verassende aanpak op herkenbare thema’s, en de persoonlijke coaching. De kleine groep gelijkgestemden en de een op een gesprekken gaven mij het gevoel dat Charlotte er helemaal voor mij was. Ik kwam niet weg met een mooi verhaal, het is geen hoog-over gepraat, ik werd continu bevraagd en uitgedaagd om het ook toe te passen. Ik ging er dus direct mee aan de slag in de praktijk waardoor ik ook echt stappen heb gezet. Ik waardeer dit programma met een 9.


 • “Ik heb een enorme groei als leider gemaakt”
  Michiel Bloemendal, leidinggevende Rabobank
  “Ik leerde geen standaard vaardigheden, het was meer een zoektocht naar mezelf. Ieder onderdeel in het programma bracht mij iets unieks. Ik heb mezelf echt leren kennen waardoor ik een enorme groei als leider heb gemaakt, meer grip op allerlei situaties heb gekregen en stevig leiding geef. Ik geef het programma een 10. ”
  “Bij het eerste gesprek met Charlotte voelde ik direct dit is iemand die mij kan helpen in mijn leiderschapsontwikkeling. Ik wilde meer bewust leiding geven en kunnen spelen in mijn leiderschapsstijl zodat ik makkelijk dingen kon bereiken.
  Het programma heeft mij veel meer gebracht. Dat komt doordat het heel persoonlijk en intensief is en Charlotte doordringt tot de kern.
  Ik leerde geen standaard vaardigheden, het was meer een zoektocht naar mezelf. Ieder onderdeel in het programma bracht mij iets unieks. Ik heb mezelf echt leren kennen waardoor ik een enorme groei als leider heb gemaakt, meer grip op allerlei situaties heb gekregen en stevig leiding geef. Ik zet mijn energie in op de zaken waar ik het verschil maak. En dat werkt heel goed. Ik geef het programma een 10.
 • “Mijn werk kost nu veel minder energie.”
  Marcel de Groote, leidinggevende Westfalen
  “Ik leerde vooral dat ik mijn team alleen beter kan maken als ik mijzelf verder ontwikkel als leider. Het ging dus niet over: “Hoe run ik de afdeling”. Maar het ging over “hoe run ik mezelf binnen de afdeling zodat ik de afdeling beter maak”. Het programma heeft mij dan ook veel meer gebracht dan ik had verwacht omdat ik nu veel dichter bij mezelf sta waardoor mijn werk mij minder energie kost en ik zaken makkelijker voor elkaar krijg. Ik geef het een 9. ”
  “Ik begon aan ‘Excellent met je talent’ om te leren hoe ik mijn team beter kon maken vanuit het talentmanagement. Ik dacht daarbij niet aan mezelf. Maar al snel leerde ik dat ik mijn team alleen beter kan maken als ik mijzelf verder ontwikkel als leider. Het ging dus niet over: “Hoe run ik de afdeling”. Maar het ging over “hoe run ik mezelf binnen de afdeling zodat ik de afdeling beter maak”. Het programma heeft mij dan ook veel meer gebracht dan ik had verwacht omdat ik nu veel dichter bij mezelf sta waardoor mijn werk mij minder energie kost en ik zaken makkelijker voor elkaar krijg. Vooral de persoonlijke coaching door Charlotte ervaarde ik als een absolute meerwaarde. Ik geef het een 9.”
 • “Dit programma heeft mijn leven veranderd.”
  Lisa Burggraaf, leidinggevende Rabobank
  “Ik heb vol vertrouwen de regie gepakt in mijn leiderschap en in mijn carrière. Het ging niet over trucjes, het ging over mij, mijn talenten en mijn drive in leidinggeven. Mijn ontwikkeling door dit programma heeft mijn leven veranderd. Het is de enige opleiding die echt impact heeft gehad. Ik waardeer het programma dan ook met een 10. ”
  “Toen ik aan ‘Excellent met je talent’ begon verwachtte ik tools om goed leiding te geven. Wat heeft het gebracht? Een enorme persoonlijke groei, waardoor ik mij heb ontwikkeld tot een energiek, authentiek en krachtige leidinggevende. Ik heb vol vertrouwen de regie gepakt in mijn leiderschap en in mijn carrière. Het ging dus niet over trucjes, het ging over mij, mijn talenten en mijn drive in leidinggeven. Dat geeft veel energie en het mooie is dat ik anderen hier ook mee inspireer! Mijn ontwikkeling door dit programma heeft mijn leven veranderd. Charlotte is zo ontzettend goed in wat ze doet. Ze heeft een stevige basis aan kennis en ervaring als manager, en vooral haar persoonlijke aanpak, haar manier van vragen en doorvragen en haar intrinsieke motivatie om mensen te laten excelleren, maken het verschil. Hierin is haar aanpak en de opbouw van het programma sterk onderscheidend van andere leiderschapsprogramma’s. Het is de enige opleiding die echt impact heeft gehad op mijn ontwikkeling. Ik waardeer het programma dan ook met een 10.”
 • “Je maakt echt een duurzame ontwikkeling”
  Leontien Koebrugge, commercieel manager FBd
  “Toen ik de stap zette naar commercieel manager was ik op zoek naar een opleiding waarbij ik mijn leiderschap kon ontwikkelen zodat ik meer rust zou ervaren en meer impact zou hebben. Ik was daarin zoekende en ik wist niet precies wat ik nodig had. Het moest wel duurzaam zijn dus niet een simpele training. De ontwikkeling die ik in dit programma heb gemaakt is duurzaam, zowel als leider als persoonlijk. ”
  “Toen ik de stap zette naar commercieel manager was ik op zoek naar een opleiding waarbij ik mijn leiderschap kon ontwikkelen zodat ik meer rust zou ervaren en meer impact zou hebben. Ik was daarin zoekende en ik wist niet precies wat ik nodig had. Het moest wel duurzaam zijn dus niet een simpele training. De persoonlijke gesprekken met Charlotte, haar theoretische kennis en ervaring en vooral haar praktische aanpak hebben ervoor gezorgd dat ik anders naar situaties en mijn eigen leiderschapsgedrag kijk. Ik snap nu heel goed welke dynamieken spelen, wat mijn valkuilen daarin zijn en welk gedrag van mij nodig is. Ik pas dat toe en het werkt. Daardoor heb ik veel meer impact, rust en vertrouwen. Ik gun dit programma iedereen want ontwikkelt je echt als leider en ook persoonlijk. Ik waardeer dit programma met een 8. ”
 • “Dit gaat veel verder dan simpele tools.”
  Ivo Muller, leidinggevende TMC
  “Charlotte leerde mij op een vernieuwende en authentieke manier leiding te geven. Dat gaat veel verder dan simpele tools. De stappen die ik heb gezet en de energie en de rust die ik heb gekregen, zijn super. Dat merkt ook mijn team en de organisatie waardoor we een hoger niveau van IT hebben bereikt. Ik waardeer het programma met een 9.”
  “Als technisch beta persoon vroeg ik mij af wat dit programma mij zou brengen. Ik was sterk in de inhoud en wat minder bezig met leiderschap. Daar zat precies de crux. Mijn lat ligt hoog waardoor ik veel verantwoordelijkheid pakte, veel overwerkte, en stress had. Dat wilde ik niet meer. Charlotte leerde mij op een vernieuwende en authentieke manier leiding te geven. Dat gaat veel verder dan simpele tools. De stappen die ik heb gezet en de energie en de rust die ik heb gekregen, zijn super. Dat merkt ook mijn team en de organisatie waardoor we een hoger niveau van IT hebben bereikt. Ik waardeer het programma met een 9.”
 • “Ik ben enorm gegroeid in mijn leiderschap.”
  Henrike Kroese, leidinggevende Rabobank
  “Je leert echt wie je bent als leider. En ook heb ik geleerd te kijken naar wat het team nodig heeft en welke andere leiderschapsstijl dan nodig is, zodat ik daarin flexibel ben en effectiever leiding geef. Ik ben daardoor enorm gegroeid in mijn leiderschap en ik heb veel meer rust, energie en voldoening in mijn werk. Ik waardeer dit programma met een 8,5”
  “Door mijn deelname aan het ‘Excellent met je talent’ programma heb ik met name ontdekt wat mijn talenten zijn en wat mijn voorkeurs stijl van leidinggeven is. Je leert echt wie je bent als leider. En ook heb ik geleerd te kijken naar wat het team nodig heeft en welke andere leiderschapsstijl dan nodig is, zodat ik daarin flexibel ben en effectiever leiding geef. Dat heeft een positief effect op het team omdat ik het team zo makkelijker kan laten ontwikkelen, eenvoudig mee kan nemen in veranderingen en goed kan laten functioneren. Ik ben daardoor enorm gegroeid in mijn leiderschap en ik heb veel meer rust, energie en voldoening in mijn werk. De combinatie van kennis, reflectie en coaching door Charlotte maakte dat ik werd uitgedaagd, een spiegel werd voorgehouden en veel heb geleerd. Ik waardeer dit programma met een 8,5.”
 • “Ik krijg zaken makkelijker voor elkaar.”
  Lieke van Gog, leidinggevende Kempenhaege
  “Ik heb ontdekt wat mijn talenten zijn en hoe ik die goed kan inzetten in mijn leiderschap. En hoe ik om kan gaan met de dingen die ik lastig vind. Ik heb daardoor meer zelfvertrouwen en rust. En ik krijg zaken makkelijker voor elkaar omdat ik bij mezelf blijf. Ik geef dit programma een 9.”
  “Ik ben ‘Excellent met je talent’ gaan doen omdat ik als leidinggevende meer verantwoordelijkheid kreeg omdat ik 2 teams ging aansturen en nog niet lang als manager werkte. Ik was zoekende naar mijn rol en wilde daarin meer rust en zelfvertrouwen. Ik wilde ook grip krijgen op de waan-van-de-dag zodat ik meer lange termijn kon managen. Het resultaat van het programma is boven verwachting. Ik heb meer kennis gekregen dan ik had verwacht. En de manieren waarop ik heb geleerd zijn heel verfrissend en uitdagend. De coaching door Charlotte is zeer waardevol omdat ze vraagt en doorvraagt waardoor je echt tot de kern komt en je ontwikkelt op je persoonlijke dillema’s. Ik heb ontdekt wat mijn talenten zijn en hoe ik die goed kan inzetten in mijn leiderschap. Ik heb daardoor meer zelfvertrouwen en rust. En ik krijg zaken makkelijker voor elkaar omdat ik bij mezelf blijf. Ook heb ik geleerd hoe ik om kan gaan met de dingen die ik lastig vind. Dat maakt mij effectiever en daardoor kost mijn werk mij minder energie. Ik geef dit programma een 9.”
 • “Ik leerde dat ik al een leider bén, en hoe ik kan excelleren.”
  Petra Kamsma, leidinggevende Waterschap Aa en Maas
  “Ik verwachtte dat ik zou leren welke kennis en vaardigheden ik nodig heb om goed leiding te geven. Maar ik leerde juist het omgekeerde. Charlotte leerde mij dat ik al een leider ben en hoe ik daarin kan groeien en excelleren, vanuit mijn talenten en mijn eigen leiderschapsstijl. Dat gaf mij vertrouwen en rust in de dagelijkse praktijk waardoor mijn impact groter is.”
  “Toen ik begon aan ‘Excellent met je talent’ verwachtte ik dat ik zou leren welke kennis en vaardigheden ik nodig heb om goed leiding te geven. Maar ik leerde juist het omgekeerde. Charlotte leerde mij dat ik al een leider ben en hoe ik daarin kan groeien en excelleren, vanuit mijn talenten en mijn eigen leiderschapsstijl. Dat gaf mij vertrouwen en rust in de dagelijkse praktijk waardoor mijn impact groter is. Het leerde mij ook te stoppen met het steeds vergelijken met anderen waardoor ik dichter bij mezelf blijf en mij meer focus op wat het team van mij nodig heeft. De coaching is scherp en doelgericht waardoor ik veel ruimte had voor persoonlijke verdieping. Charlotte levert maatwerk waardoor ik steeds kreeg wat ik op dat moment nodig had om stappen te zetten. Ik waardeer het met een 8. ”
 • “Meer doelen bereikt dan verwacht.”
  Ted Vonk, leidinggevende Rabobank
  “Ik wilde mij ontwikkelen in mijn leiderschap omdat ik iedere dag gesloopt thuis kwam. Mijn werk kostte mij veel energie omdat ik mij zeer verantwoordelijk voelde voor de resultaten waardoor ik veel hooi op mijn vork had. Door dit programma heb ik concreet gekregen wat voor type leider ik ben, waar mijn kracht zit en waar ik energie van krijg. Ik heb meer doelen bereikt dan ik vooraf had verwacht, onder andere een mooie vervolgstap in mijn carrière. Ik waardeer dit programma met een 9.”
  “Ik wilde mij ontwikkelen in mijn leiderschap omdat ik iedere dag gesloopt thuis kwam. Mijn werk kostte mij veel energie omdat ik mij zeer verantwoordelijk voelde voor de resultaten waardoor ik veel hooi op mijn vork had. Door dit programma heb ik concreet gekregen wat voor type leider ik ben, waar mijn kracht zit en waar ik energie van krijg. Ik ben daardoor duidelijk geworden in waar ik voor sta en wanneer mijn toegevoegde waarde voor het team en de organisatie het grootst is en wat ik dus wel en niet doe. Dat werkt want het geeft vertrouwen en rust en energie. En mijn team functioneert beter omdat ze meer verantwoordelijkheden heeft en zelfstandiger werkt. Ik heb meer doelen bereikt dan ik vooraf had verwacht, onder andere een mooie vervolgstap in mijn carrière. Het meest waardevol vond ik dat ik continu eigen problemen en casussen kon bespreken waardoor ik leerde van mijn eigen ervaringen en van de ervaringen van de andere deelnemers in de groep die uit andere organisaties kwamen. Het is daardoor heel persoonlijk en open en je hebt veel afwisseling. Ik waardeer dit programma met een 9.”
 • “Iedere werkgever moet dit aanbieden.”
  Bendert Post, salesmanager Iton B.V.
  “Charlotte heeft duidelijk ervaring als manager waardoor ze makkelijk de verbinding maakt naar de praktijk. Ze stelt kritische vragen en ze houdt de spiegel voor. Ik adviseer iedere werkgever dit programma aan te bieden aan hun managers. Het helpt ze als leider sterk in de schoenen te staan.”
  “Toen ik startte met 'Excellent met je talent' begon ik bij een nieuwe werkgever als manager van een groot salesteam. Dat wilde ik direct goed aanpakken. Mijn belangrijkste ontwikkeling is dat ik mij focus op mijn rol als manager en geen operationele zaken oppak. Ik geef vertrouwen aan de medewerkers zodat zij goed en zelfstandig functioneren. Ik heb daardoor ruimte voor de strategie om de doelen te halen. Charlotte heeft duidelijk ervaring als manager waardoor ze makkelijk de verbinding maakt naar de praktijk. Het is heel pragmatisch. Als coach daagt ze je uit om meer uit jezelf te halen. Ze stelt kritische vragen en ze houdt de spiegel voor. Dat houdt je scherp. Ik adviseer iedere werkgever dit programma aan te bieden aan hun managers. Het helpt ze als leider sterk in de schoenen te staan.”
 • “Het werkplezier van iedereen verhoogt.”
  Annemarij Bouma, leidinggevende Rabobank
  “Ik ervaar meer rust in mijn werk en neem meer afstand, waardoor ik effectiever ben. Ik focus meer op de talenten van mijn team, wat enorm positief werkt en het werkplezier van iedereen verhoogt.”
  “Ik wilde mijn impact als leidinggevende vergroten en was op zoek naar een leiderschapsprogramma wat mij daarbij echt zou helpen. Ik koos uiteindelijk voor dit programma, omdat het een combinatie is van bijeenkomsten met een kleine groep gelijkgestemden en individuele coaching. Er is daardoor veel ruimte voor persoonlijke aandacht en verdieping. Dat werkt! Charlotte stelt scherpe vragen, daagt uit tot reflectie en zet me echt aan het denken, waardoor ik het geleerde ook direct kan toepassen. Daarbij heb ik scherper gekregen wat mijn talenten zijn. De paardencoaching maakte dat extra duidelijk en gaf ook inzicht in hoe ik mijn impact kan vergroten. Mijn talenten zet ik nu nog bewuster in en dat geeft vertrouwen. Ik ervaar meer rust in mijn werk en neem meer afstand, waardoor ik effectiever ben. En ik focus meer op de talenten van mijn team, wat enorm positief werkt en werkplezier van iedereen verhoogt. Ik waardeer dit programma met een 8,5.”
 • “Direct praktisch inzetbaar.”
  Pim de Joode, Ceo Iton (OX Partners)
  “Wat mij vooral aanspreekt is de praktische inzetbaarheid en de persoonlijke coaching. Het is geweldig om direct te ervaren dat je effectiever bent als je het geleerde de volgende dag in de praktijk brengt.”
  “Ik ben directielid van een IT-bedrijf. Strategische keuzes en organisatorische wijzigingen volgen elkaar in onze organisatie in rap tempo op door de snel veranderende wereld waarin wij actief zijn. Dat vraagt veel van de medewerkers en dus ook van de directie. De directie wilde zich persoonlijk en als team verder ontwikkelen in het leiderschap dat nodig was om onze bedrijfsdoelstellingen te realiseren. We hebben deelgenomen aan het leiderschapsprogramma “Excellent met je Talent”. Wat mij vooral aanspreekt in dit programma is de laagdrempeligheid (iedereen heeft talenten, je moet ze alleen kennen en leren benutten in je leiderschap), de praktische inzetbaarheid en de persoonlijke coaching. Het is geweldig om direct te ervaren dat je effectiever bent als je het geleerde de volgende dag in de praktijk brengt. Charlotte levert echt maatwerk. Het heeft ons persoonlijk verder gebracht, doordat we veel duidelijker onze rol kunnen pakken en beter presteren vanuit onze kwaliteiten. En ook als team werken we beter samen, doordat we weten waar ieders talenten en zwakke punten liggen. Inmiddels is ons middle management ook gestart met het leiderschapsprogramma, waardoor we het talentmanagement in de gehele onderneming willen borgen, zodat iedereen zijn kwaliteiten optimaal inzet voor de organisatie en het rendement toeneemt. Absolute aanrader!”
 • “Ik bereik gemakkelijk mijn doel.”
  Ghislaine Schreinemachers, leidinggevende Rabobank
  “Ik heb geleerd dat ik eigen gedrag en communicatie kan veranderen om mijn invloed te vergroten. Ik kan mijn talenten inzetten waardoor mijn onderscheidend vermogen groter is en ik gemakkelijker mijn doel bereik. Ik heb daardoor meer zelfvertrouwen en rust.”
  “Via collega’s had ik goede referenties over het programma. Het resultaat dat ik wilde bereiken was dat ik mijn impact als leidinggevende wilde vergroten, met een grotere span of control. Ik heb met name geleerd dat ik heel bewust eigen gedrag en communicatie kan veranderen om mijn invloed te vergroten, zodat ik in verschillende situaties meer impact heb. Ik heb nu duidelijk inzicht in mijn talenten en kan ze heel bewust inzetten als leidinggevende, waardoor mijn onderscheidend vermogen groter is geworden en ik gemakkelijker mijn doel bereik. Ik heb daardoor meer zelfvertrouwen en rust. Ook stuur ik mijn team nu aan op basis van hun talenten, waardoor ze zich meer gezien en gewaardeerd voelen en beter presteren. Ik vond de paardencoachsessie en de communicatiesessie met acteur erg goed, omdat je dan in een andere context met je eigen gedrag wordt geconfronteerd, wat tot nieuwe inzichten leidt. De individuele coaching door Charlotte is vertrouwd en sterk omdat het zo persoonlijk is en direct aansluit op je vraagstukken. Dit geeft net de extra push waardoor je echt je persoonlijke doelen haalt. Ik waardeer het programma met een 8. ”
 • “Ik ben effectiever als leider.”
  Arthur Dumont, leidinggevende Iton B.V.
  “Ik heb mijn talenten ontdekt en mijn leiderschapsstijl en communicatiestijl daardoor sterk ontwikkeld. Charlotte houdt een spiegel voor en leert vaardigheden waardoor ik effectiever ben als leider.”
  “Ik ben zeer gedreven als manager en neem snel beslissingen, waardoor ik dingen ook snel zelf oppak. Hierdoor geef ik mensen het gevoel dat er minder ruimte is om het op hun eigen manier te doen. Terwijl dat niet mijn intentie is. Ik wilde mij daarom verder ontwikkelen als leider die mensen makkelijk mee kan nemen in veranderingen, die mensen meer verantwoordelijkheid geeft, en die mensen faciliteert om hun ambities te realiseren. In dit programma heb ik mijn talenten ontdekt en mijn leiderschapsstijl en communicatiestijl daardoor sterk ontwikkeld. Charlotte geeft veel vertrouwen, houdt een spiegel voor en leert vaardigheden waardoor ik ook heb geleerd hoe ik effectiever ben als leider vanuit andere stijlen en communicatie. Dat pas ik nu toe en dat geeft mij meer rust en focus en plezier in mijn werk met mijn team. Ik raad dit programma zeker aan. DOEN, op voorwaarde dat je er helemaal voor gaat en tijd maakt voor voorbereidingen en reflecties. ”
 • “Meer rust en strategie in mijn leiderschap.”
  Lloyd Hopper, leidinggevende Veeam Software
  “Charlotte weet inhoudelijk echt waar ze het over heeft, omdat ze zelf leiding heeft gegeven. Ik heb meer rust in mijn leiderschap en handel meer op strategisch niveau, in plaats van taakgericht. Je ontwikkelt je echt! Ik waardeer dit programma met een 9.”
  “De kracht van dit programma zit in de persoonlijke en professionele begeleiding en coaching van Charlotte. Ze grijpt in als het nodig is en ze houdt je steeds een spiegel voor. Ze is ook zeer persoonlijk en benaderbaar waardoor ik vertrouwen voelde en me open kon stellen zodat ik met mijn eigen vragen aan de slag kon. Dat leer je niet uit de boeken. Charlotte weet inhoudelijk ook echt waar ze het over heeft omdat ze zelf leiding heeft gegeven. Dat vind ik heel belangrijk en dat maakt het praktisch. Ik heb nu meer bewustzijn op mijn emoties, mijn leiderschapsstijl en mijn communicatie. En ik heb geleerd hoe ik dat effectief kan inzetten en wanneer ik beter een andere stijl kan gebruiken om mensen mee te krijgen. Hierdoor heb ik meer rust in mijn leiderschap en handel ik meer op strategisch niveau in plaats van taakgericht. Dit programma is absoluut de moeite waarde want je ontwikkelt je echt! Ik waardeer dit programma met een 9.”
 • “Effectiever en besluitvaardiger.”
  Jon Jager, leidinggevende Iton B.V.
  “Ik heb veel geleerd en mijn impact vergroot door te vertrouwen op mijn kracht en mijn valkuilen te managen. Ik waardeer dit programma met een hele dikke 9!”
  “Toen ik met het programma begon was ik relatief kort leidinggevende. Mijn uitdaging was op zoek te gaan naar mijn eigen authenticiteit als manager, mijn stijl en mijn onderscheidend vermogen. In het programma heb ik ontdekt wat mijn talenten zijn en hoe ik die kan inzetten in mijn leiderschap zodat ik duidelijk mijn rol kan pakken in het bedrijf op een manier die heel goed bij mij past en waardoor ik mij onderscheid. Dat geeft mij zelfvertrouwen en veel plezier en energie in mijn werk. Ik ben daardoor effectiever richting mijn team en meer besluitvaardig. De begeleiding door Charlotte is prettig doordat het heel persoonlijk is en ze goed doorvraagt op situaties. Hierdoor vond ik zelf oplossingen en kon ik er in de praktijk ook direct vol energie mee aan de slag. Ik heb veel geleerd en mijn impact vergroot door te vertrouwen op mijn kracht en mijn valkuilen te managen. Ik waardeer dit programma met een hele dikke 9!”
 • “Het resultaat is boven verwachting.”
  Gwen Windhorst, leidinggevende Rabobank
  “Ik ben anders gaan leidinggeven, meer vanuit mijn talenten. Ik ben daardoor relaxter, ik delegeer meer en ik ben beter in staat om de mensen in mijn team te faciliteren om de doelstellingen te halen. Het resultaat is boven verwachting.”
  “Vooraf aan het programma twijfelde ik of de combinatie van het groepstraject en de individuele coaching zou werken voor mij. Of dat uitsluitend individuele begeleiding effectiever zou zijn. Ik dacht dat ik in een groep minder open zou zijn, waardoor ik onvoldoende uit het programma zou halen. Maar nu is gebleken dat de kracht van het programma juist in de combinatie zit, omdat ik ook veel van de andere deelnemers heb geleerd. Ook zijn de individuele sessies heel krachtig omdat Charlotte goed doorvraagt op situaties die in de groep zijn besproken en individuele cases die je zelf inbrengt. Hierdoor werd het heel persoonlijk en vond ik oplossingen die voor mij goed werken. Het programma zit zeer professioneel in elkaar. Waarbij de paardencoaching er wat mij betreft boven uitstak, omdat dit een enorme versnelling heeft gebracht in het inzicht in mijn talenten en hoe ik deze optimaal kan inzetten. Ik had nooit gedacht dat een paard me zoveel info kon geven. Ik ben anders gaan leidinggeven, meer vanuit mijn talenten. Ik ben daardoor relaxter, ik delegeer meer en ik ben beter in staat om de mensen in mijn team te faciliteren om de doelstellingen te halen. Het resultaat is boven verwachting. De kracht van het programma zit met name in de talenten. Dat is zo positief en geeft veel vertrouwen en energie. Ik ken mijn talenten nu en weet beter wanneer mijn talenten effectief zijn en wanneer niet. Ook de masterclasses over verandermanagement en communicatie hebben mijn impact op het team en het inzicht in het succesvol doorvoeren van een reorganisatie vergroot. Charlotte is enthousiast, kundig, geduldig en gezellig. Er is altijd ruimte voor vragen en de mogelijkheid om tussentijds te sparren over lastige praktijksituaties. Charlotte helpt dan om snel duidelijk te krijgen wat er eigenlijk gebeurt om er vervolgens weer op een constructieve wijze mee verder te kunnen gaan. Hierdoor bleef ik mij continu ontwikkelen. Ik beveel Charlotte absoluut aan voor iedereen die vanuit zijn talenten wil floreren in het werk.”
 • “Je komt hier gegarandeerd sterker uit.”
  Peter Bakker, leidinggevende BNG Bank
  “Charlotte kan goed luisteren en stelt vervolgens de juiste vragen, waarmee je verder komt. Ik kan iedereen aanraden een programma bij Charlotte te volgen; je komt er gegarandeerd beter en sterker uit!”
  “Naar aanleiding van een functiewisseling en het verkrijgen van nieuwe verantwoordelijkheden met een nieuw team heb ik het Leiderschapsprogramma ‘Excellent met je Talent’ bij Charlotte gevolgd. Dit was een succesvolle combi van een persoonlijk traject en groepssessies met degenen die tegelijkertijd hetzelfde traject volgden. Charlotte is zeer betrokken en houdt je echt een spiegel voor. Na mijn oorspronkelijke coachingsvraag volgden nog meerdere vragen van mij die we samen op een effectieve en plezierige wijze hebben aangepakt en hebben beantwoord. Charlotte kan goed luisteren en stelt vervolgens de juiste vragen, waarmee je verder komt. Ik kan iedereen aanraden een programma bij Charlotte te volgen; je komt er gegarandeerd beter en sterker uit!”
 • “Ook mijn team functioneert beter.”
  Floor de Groof, leidinggevende Rabobank
  “Ik heb me echt ontwikkeld in mijn leiderschap en ben gegroeid in mijn rol. Daardoor functioneert mijn team ook beter.”
  “Ik wilde mij ontwikkelen als een authentieke leider die in balans is. Door het Excellent programma heb ik inzicht in mijn talenten. En weet ik hoe ik die beter kan inzetten. Ook heb ik geleerd hoe ik de zaken kan aanpakken waar ik niet goed in ben en die mij energie kosten. Ik ervaar daardoor meer balans en energie. Ook helpt het programma mij om mijn barrières, gedrag en zaken die mij belemmeren, te doorbreken. Ik heb me echt ontwikkeld in mijn leiderschap en ben gegroeid in mijn rol. Daardoor functioneert mijn team ook beter. Eerst dacht ik altijd dat je voor coaching koos als je een probleem had waar je aan moest werken. Dat is niet zo. Je kunt ook deelnemen vanuit ambitie. Ik koos uiteindelijk voor het Excellent programma omdat het een mix is van het leren van vaardigheden, het opdoen van kennis en veel persoonlijke coaching waardoor ik mij optimaal kon ontwikkelen.”
 • “Daadkrachtiger en invloedrijker”
  Afdelingshoofd
  “De coaching van Charlotte is nodig geweest om goed in mijn rol te komen en dicht bij mijzelf en mijn talenten te blijven. Ik ben veel zekerder van mezelf als leidinggevende en ik ben veel daadkrachtiger, invloedrijker en effectiever in interventies.”
  “Ik ben heel dankbaar dat ik het 'Excellent met je talent' programma heb gevolgd. En blij en trots op zo’n goede en fijne coach. Ik merk dat de coaching van Charlotte nodig is geweest om heel goed in mijn rol te komen en dicht bij mijzelf en mijn talenten te blijven. Ik ben veel zekerder van mezelf als leidinggevende en ik ben veel daadkrachtiger, invloedrijker en effectiever in interventies. Lastige momenten vind ik nu juist interessant, omdat ik weet hoe ik er goed mee om kan gaan. Ik bereik daardoor goede resultaten met mijn team. En mijn werk is nog leuker geworden. Ik krijg ook allerlei mooie kansen binnen de organisatie die heel goed passen bij mijn kwaliteiten”
 • “Met energie naar de next level”
  Senior manager Rabobank
  “Excellent met je talent' heeft mij geholpen om trots te zijn op wie ik ben en wat ik kan en om mij van daaruit te blijven ontwikkelen. Ik raad het iedereen aan. Just do it; oud, jong, ervaren, onervaren. Het is waardevol voor iedereen die met energie naar de next level wil”
  “Mijn scepsis ten aanzien van het 'Excellent met je talent' programma was: “Been there, done that” Ik twijfelde of ik er wel iets van zou opsteken. Maar niets is minder waar. Door dit programma is mijn zelfinzicht verbeterd en dat maakt mij krachtiger in mijn leiderschap en in mijn keuzen voor mijn verdere carrière. Ik heb helder zicht op mijn kernkwaliteiten en ik weet wat er gebeurt als ik erin doorsla. Dat kan ik nu beter managen, waardoor ik makkelijker resultaten haal in interactie met anderen. Ik weet ook waar mijn uitdagingen liggen om mij verder te blijven ontwikkelen, mede ter voorkoming dat ik scherpte en impact verlies. Charlotte excelleert in haar begeleiding in spiegelen, benoemen en adresseren, waardoor ik zelf de oplossingen en de antwoorden heb gevonden op mijn vraagstukken. Dat is sterker dan adviezen krijgen waar je dan vaak niet zoveel mee kan. Dit programma heeft mij geholpen om trots te zijn op wie ik ben en wat ik kan en om mij van daaruit te blijven ontwikkelen. Ik waardeer het programma met een 8,5 en ik raad het iedereen aan. Just do it; oud, jong, ervaren, onervaren. Het is waardevol voor iedereen die met energie naar de next level wil.”

Door de site optimaal te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten